Agenda 2019

De volgende landelijke bijeenkomsten staan in 2019 op het programma:

Woensdag 10 april: kamer Rotterdam:

Vanwege het tienjarig bestaan van de Stichting hebben we een voorlopig nog geheim programma voorbereid in Den Haag.

Al wel bekend:
15.00 inloop
15.30 start middagprogramma
17.30 borrel
18.30 diner bij Basaal, Dunne Bierkade 3

Tijdens de borrel zal je kennis van de Vastgoedmeesters-geschiedenis op de proef gesteld worden. Hierbij zijn mooie Vastgoedmeesters-hebbedingetjes te winnen.....

Donderdag 27 juni: Zomeruitje

Dinsdag 10 september: activiteit georganiseerd door de kamer Amsterdam

Woensdag 30 oktober: activiteit georganiseerd door de kamer Den Bosch

Donderdag 12 december: kerstdiner


Activiteiten eerder in 2019

Dinsdag 19 februari: kamer Nijmegen:

Bezoek aan het centrum van Arnhem en het Gelders Huis. Dit is verkozen tot BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018 en zeker een bezoek waard.

Wij gaan op onderzoek naar de relatie tussen visie van de gebruiker en de uitwerking daarvan in het gebouw. Wat was de opdracht? Wat is het resultaat?

Ook gaan we in gesprek over de relatie tussen de provincie en ons werk. En uiteraard nemen we ook een drankje met een hapje.


Activiteiten 2018

Donderdag 1 maart: Rondleiding De Ceuvel, speeltuin voor innovatie en creativiteit, Amsterdam Noord

Woensdag 11 april: Kennismiddag hergebruik van bouwmaterialen, presentatie van Michel Baars van New Horizon. Ontvangst vanaf 15.30 uur, bij Stadsboerderij Uit je Eigen Stad, Marconistraat 39, Rotterdam.

Vrijdag 15 juni: Vastgoedmeesters Zomeruitje: zelf vliegen met professionele drones
13:00 uur: introductie indoor met toelichting
13.30 uur: demonstratie en zelf vliegen met de drones
14.30 uur: verwerken vluchtdata
15.30 uur: rondleiding door de hangar van AMTS
18.00 uur: borrel en eten in Bergen op Zoom
adres: Aviolanda Airospace, Vliegbasis Woensdrecht (Aviolandalaan 37 te Hoogerheide).

Dinsdag 4 september: Bezoek Novio Tech Campus (NTC) in Nijmegen. NTC biedt state-of-the art onderzoeksfaciliteiten en huisvesting voor ca. 60 vooral jonge ondernemers en onderzoekers in de sectoren Life Sciences, Health en High Tech.
15.00 uur: ontvangst
15.30 uur: introductie-lezingen door NTC en Kadans
16.00 uur: rondleiding
16.45 uur: discussie en vragen
17.15 uur: borrel

Donderdag 1 november: Den Bosch, thema Energietransitie. Aanvang 15.00 uur, locatie en programma volgen snel.

Vrijdag 7 december: Vastgoedbal, dit jaar bij Stroom in Rotterdam. Aanvang 19.00 uur. Kaarten kosten €75 excl btw.


Activiteiten 2017

15 februari: bezoek CHV Noordkade, Veghel

6 april: bezoek Lelystad Airport, Lelystad

30 juni-1 juli: zomeruitje, vliegen met drones bij Aviolanda, Woensdrecht

5 september: bezoek Maasvlakte Plaza, Rotterdam

26 oktober: bezoek Park 15, Nijmegen

8 december: Vastgoedbal, Rotterdam

Studiereis China

China: groot, groter, grootst

China ontwikkelt zich in een razend tempo, waarbij met name de vergrijzing als gevolg van de één kind politiek een enorme impact heeft. China is met meer dan 1,3 miljard mensen op basis van inwonertal nog altijd het grootste land ter wereld. Ongeveer één vijfde van de totale wereldbevolking woont in China. In China zijn meer dan 160 steden waar meer dan een miljoen mensen wonen. De top 10 steden met het meeste aantal inwoners liggen over heel China verspreid. Groot, groter, grootst. Deze denkwijze adopteerden de Chinezen gretig van de Amerikanen. Er zijn in het westen van China meer als 60 ‘2 miljoen+ steden’ gerealiseerd. Mede hierdoor groeit de inlandse economie bijna twee keer zo hard als die aan de kust. De overheid legde inmiddels bijna 70.000 km highway aan om deze transitie in goede banen te leiden.

China sluit in rap tempo duizenden mijnen. Overal worden duurzame energieprojecten opgestart. Op het meer van duizend drijvende zonnepanelen is nog welk zichtbaar dat er nog een lange weg te gaan is, voordat China onafhankelijk is van kolen. Er zijn redenen voor de spectaculaire omwenteling in het land dat te boek staat als de grootste vervuiler van de wereld, niet alleen als het om de uitstoot van broeikassen gaat. China heeft de ambitie een hightech-land te worden, waar niet alleen producten worden gemaakt maar ook bedacht. Zullen we eens gaan kijken? Ga je mee?


Wat: uiteraard inspiratie voor vastgoedmeesters!

Er is nog geen concreet reisplan met programma. Er is wel een serieus plan, om in een co-creatie een mogelijk reisprogramma te ontwikkelen dat aansluit bij de behoefte van de deelnemers. Over de basis met enkele kaders moeten we het wel eens zijn. Daarom zijn de volgend kaders gedefinieerd: Het idee omvat een studiereis van circa 7 á 8 dagen in het najaar van 2019. De inhoud wordt een gevarieerde mix van bezoeken en ontmoetingen passend bij de kennisbehoefte in de vastgoedmeesters. De primaire doelgroep zijn de vastgoedmeesters en ook voor andere belangstellende zijn welkom. Het reisgezelschap moet minimaal 7 en kan maximaal 14 personen omvatten. De te verwachten kosten bedragen circa € 3.000,= á € 4.000,=.

Aanpak

Het idee is om met serieus belangstellende een bijeenkomst te organiseren om samen een plan op te stellen. Een bijeenkomst in januari 2019 waarin we een ‘china-expert’ als gastspreker uitnodigen en zo meer kennis over het land en de ontwikkelingen verzamelen. Om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan over reisdoelen, programma suggesties, organisatie, data etc. Op basis daarvan wordt besloten hoe en met wie, we samen een concreet reisplan kunnen maken.

Vragen en/of reactie? Heb je serieuze belangstelling of twijfel je? Of heb je helemaal geen belangstelling. Laat het mij weten. Graag voor 1 december 2018.

Jan Luursema

Jan.luursema@mapalana.nl


Vastgoedmeesters is regionaal georganiseerd in vier "Kamers": Amsterdam, Den Bosch, Nijmegen en Rotterdam.