Activiteiten eerder in 2023

Locatie

Di 11 april

Rondleiding De Brug, voormalig Unilevergebouw

Kop van Zuid

Do 20 april

Studiereis Athene tm 24 april

Athene, Griekenland

Vr 09 juni

Bezoek ESTEC

Noordwijk

 

Activiteiten 2022

Locatie

Di 8 februari

Een digitale bijeenkomst, waarin onder andere de kamervoorzitters hun plannen voor 2022 ontvouwd hebben.

Kamer Arnhem

Do 21 april

Rondleiding in De Inktpot, het hoofdkantoor van Prorail. Dit monument in de binnenstad van Utrecht heeft een roerige geschiedenis. Na afloop diner bij Vis en Meer.

Kamer Amsterdam

Vr 1 juli

Zomeruitje op de Floriade te Almere. Een bezoek aan het Floriadeterrein onder leiding van Ria van Dijk, stedenbouwkundige bij gemeente Almere. Na afloop diner èn overnachting bij Hotel Leonardo.

Almere

Do 8 september

Bezoek aan het Merwe-Vierhavengebied in Rotterdam. Rondleiding langs de ontwikkelingen in het havengebied en bezoek aan het Keilepand, met daarna diner bij Sofia, op de Lloydpier.

Kamer Rotterdam

Di 11 oktober

Bezoek aan het centrum van Tilburg onder leiding van deskundigen van de gemeente, de retailcommissie en Wereldhave. Na afloop diner bij Cinecitta.

Kamer Den Bosch

Activiteiten 2021

do 4 februari

Online nieuwjaarsbijeenkomst, thema: ontwikkelingen op de woningmarkt. Het programma begint om 20.00 uur en is rond 21.30 afgelopen.

di 2 maart

Webinar Dubai Expo, door Mariëlle Wieman en Janneke Wielaart. Voorbereiding op innovatiereis naar Dubai, in november 2021.

do 22 april

Online kennisbijeenkomst met twee sprekers. De eerste praat ons bij over constructieve veiligheid, de tweede spreker is nog niet bekend. Uiteraard is er ook gelegenheid om bij te praten! Aanvang 20.00 uur, einde 21.30 uur.

vr 2 juli

Zomeruitje. De eerste live bijeenkomst van 2021, bij Fort aan de Klop te Utrecht.

Rondleiding door Gilde Utrecht over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de plaats van het fort in de linie. Afgesloten met een borrel en diner op het terrein van het Fort.

do 23 september

Bezoek aan de binnenstedelijk gebiedsontwikkeling CrossMark Breda. Een gebied, dichtbij het centrum van Breda, waar volop kansen liggen om de stad te versterken en te verrijken.

di 26 oktober

Rondleiding door het Hamerkwartier in Amsterdam Noord. Na afloop diner in Hotel de Goudfazant

woe 8 december

Kerstbijeenkomst in het Depotgebouw in Rotterdam, met rondleiding door Harry Kraaijeveld, directievoerder tijdens de bouw van het Depot. Aanvang 15.40 uur.

Vanwege de corona-maatregelen geen walking dinner na afloop, maar een lunch vooraf in het Nieuw Rotterdams Café.

Activiteiten 2020

do 16 jan

Renovatierondleiding Binnenhof, inclusief jaarvergadering, Den Haag 11.15-13.15 uur rondleiding langs de bouwplannen op en rond het Binnenhof. Daarna bespraken we de resultaten van de Kamers in het afgelopen jaar en de plannen voor 2020.

woe 8 april

Geannuleerd ivm corona.
Kamer Den Bosch. Bezoek aan Domus Dela in Eindhoven. Toine van Velthoven zal vertellen over de historie van het complex en ons middels een rondleiding een toelichting geven op het doorlopen renovatie- en transformatieproces.

woe 6 mei

Online bijeenkomst, thema's Ouderenzorg in Japan en De toekomst van de winkelstraat.

woe 3 juni

Online bijeenkomst, thema Ouderencomplex Franciscus Moergestelweg.

woe 1 juli

Zomeruitje - Voor deze corona-bestendige activiteit hebben we een leuk programma gemaakt. We verzamelen om 14.30 uur voor een fietstocht door Park Lingezegen. Dit is een nieuw landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, landbouw, natuur, cultuur en water. De totale oppervlakte van Lingezegen beslaat 1700 hectare. Een flink gebied met vele mogelijkheden. Uiteraard gaan we zorgen voor een toelichting voor- en tijdens de fietstocht. Na afloop krijgen we een viergangen verrassingsmenu op het terras van Fortvier, een ontwikkeling waarin onze collega Maarten Kamp participeert.

do 27 aug

Kamer Den Bosch Thema: Herbestemming van religieus vastgoed. De bijeenkomst vond plaats in Domus Dela aan de Kanaalstraat 4 in Eindhoven. Een bezoek aan het voormalige Augustijnen klooster Mariënhage dat door Dela is verworven en recentelijk is gerenoveerd en getransformeerd tot een multifunctioneel complex waar uitvaartdiensten en huwelijksplechtigheden kunnen plaatsvinden. Met presentatie en rondleiding door Karel Franken en Peter Hoesbergen.

woe 28 okt

Kamer Amsterdam
Vanwege de corona-situatie een online programma:

 • - 20.00 uur opening

 • - 20.05 uur presentatie van Johan Roerdomp over appartementsrechten, toegespitst op religieus erfgoed

 • - 20.30 uur demo Vastgoeddata door Jeroen Tessel (extern)

 • - 21.00 uur presentatie van Lex van Lith

woe 9 dec

Kerst
Wederom een online bijeenkomst, van 20.00 tot 21.30. Omdat het de laatste bijeenkomst van het jaar is, zal deze sessie iets minder een vastgoed-karakter hebben. Wat we precies gaan doen is nog niet bekend. Het enige wat we er al over kunnen zeggen, is dat we elkaar beter zullen leren kennen!

Activiteiten 2019

di 19 feb

Bezoek aan het centrum van Arnhem en het Gelders Huis. Dit is verkozen tot BNA Beste Gebouw van het Jaar 2018 en zeker een bezoek waard. Wij gaan op onderzoek naar de relatie tussen visie van de gebruiker en de uitwerking daarvan in het gebouw. Wat was de opdracht? Wat is het resultaat? Ook gaan we in gesprek over de relatie tussen de provincie en ons werk. En uiteraard nemen we ook een drankje met een hapje.

woe 10 april

Vanwege het tienjarig bestaan van de Stichting hebben we een voorlopig nog geheim programma voorbereid in Den Haag. Al wel bekend: 15.00 inloop 15.30 start middagprogramma 17.30 borrel 18.30 diner bij Basaal, Dunne Bierkade 3 Tijdens de borrel zal je kennis van de Vastgoedmeesters-geschiedenis op de proef gesteld worden. Hierbij zijn mooie Vastgoedmeesters-hebbedingetjes te winnen.....

do 27 juni

Dit keer gaan we de Markerwadden bezoeken. En hopelijk is het zonnig weer met een windje. Het programma start om 12.30 uur vanuit Lelystad (Batavia Haven) en is als volgt:

 • 12.30 Inschepen. Ontvangst met koffie of thee.

 • 13.00 De zeilen worden gehesen en het schip vaart richting Marker Wadden.

 • 13.00 Tijdens de vaartocht naar de Marker Wadden is er een kleine lunch.

 • 14.30 Aankomst in de natuurhaven van de Marker Wadden (exacte tijd is afhankelijk van de wind). De expeditie met een gids kan beginnen! Ontdek de wandelpaden, het strand, de vogelhutten of de nieuwe uitkijktoren. In het informatiecentrum vindt u alle informatie over deze prachtige eilanden in aanbouw.

 • 17.00 terug naar de haven in Lelystad

 • 17.30 De bediening komt langs met borrelhapje 18.00 Na een fantastische ontdekkingstocht komt u weer terug in de haven van Lelystad

 • 18.30 Diner

 • 21.00 Einde

woe 28 aug

Extra bijeenkomst, Enschede, dagexcursie kamer Arnhem-Nijmegen Bezoek aan het Area Development Twente, de gebiedsregisseur voor de ontwikkeling van Luchthaven Twente en omgeving. Het tweede deel van de dag speelt zich af in het centrum van Enschede. Bezocht wordt de nieuwbouw van het ziekenhuis (MST) en een rondleiding door de historie van deze textielstad. Uiteraard is er ook eten en drinken.

di 10 sept

Kamer Amsterdam

 • 15.00 uur bezoek Startblok Elzenhagen in Amsterdam Noord.

 • 17.00 uur met de Noord-Zuidlijn naar de Zuidas voor een bezoek aan Circl.

 • 18:00 uur borrel en diner om de hoek van Circl.

di 22 okt

Bezoek aan de Dutch Design Week in Eindhoven, zie ook www.ddw.nl.

Programma:

 • 14.00 start op Strijp-S. Rondleiding architecture & public space. We eindigen de route in het centrum van Eindhoven.

 • 19:00 uur diner in De Kazerne, waar tijdens de DDW veel te beleven is.

Iedere deelnemer krijgt een DDW-ticket dat gedurende het gehele evenement (19 t/m 27 oktober) toegang geeft tot de DDW, gratis gebruik van design rides (kunstzinnige taxi’s) en de hop on hop off bussen. De meeste activiteiten vinden dagelijks plaats van 11:00 tot 18:00 uur.

Voor de liefhebbers start het programma al om 11.00 uur met een bezoek aan andere DDW-activiteiten.

do 12 dec

Kerstdiner in Stadskasteel Oudaen, Oudegracht 99, Utrecht

Fiona van ’t Hullenaar, directeur Vastgoed en Campus van de Universiteit Utrecht en daarnaast recent winnaar van de Green Leader Award, geeft een toelichting op het strategisch huisvestingsplan van de Universiteit.

In dit plan is de visie op de toekomst van de circa 150 universiteitsgebouwen weergegeven. De Universiteit wil de huisvestingskosten structureel omlaag brengen èn flink verduurzamen, en moet daarvoor lastige keuzes maken. Fiona kan dat als geen ander toelichten. Na afloop van haar verhaal is er uiteraard gelegenheid voor kritische vragen en goeie ideeën!

Programma:

 • 15.00 inloop

 • 15.30 toelichting strategisch huisvestingsplan UU

 • 16.30 borrel

 • 18.00 walking dinner

Activiteiten 2018

do 1 maart

Rondleiding De Ceuvel, speeltuin voor innovatie en creativiteit, Amsterdam Noord

woe 1 april

Kennismiddag hergebruik van bouwmaterialen, presentatie van Michel Baars van New Horizon. Ontvangst vanaf 15.30 uur, bij Stadsboerderij Uit je Eigen Stad, Marconistraat 39, Rotterdam.

vr 15 juni

Vastgoedmeesters Zomeruitje: zelf vliegen met professionele drones

 • 13:00 uur: introductie indoor met toelichting

 • 13.30 uur: demonstratie en zelf vliegen met de drones

 • 14.30 uur: verwerken vluchtdata

 • 15.30 uur: rondleiding door de hangar van AMTS

 • 18.00 uur: borrel en eten in Bergen op Zoom

Adres: Aviolanda Airospace, Vliegbasis Woensdrecht (Aviolandalaan 37 te Hoogerheide).

di 4 sept

Bezoek Novio Tech Campus (NTC) in Nijmegen. NTC biedt state-of-the art onderzoeksfaciliteiten en huisvesting voor ca. 60 vooral jonge ondernemers en onderzoekers in de sectoren Life Sciences, Health en High Tech.

 • 15.00 uur: ontvangst

 • 15.30 uur: introductie-lezingen door NTC en Kadans

 • 16.00 uur: rondleiding

 • 16.45 uur: discussie en vragen

 • 17.15 uur: borrel

do 1 nov

Den Bosch, thema Energietransitie. Aanvang 15.00 uur, locatie en programma volgen snel.

vr 7 dec

Vastgoedbal, dit jaar bij Stroom in Rotterdam. Aanvang 19.00 uur. Kaarten kosten €75 excl btw.

ACTIVITEITEN 2017

15 feb

Bezoek CHV Noordkade, Veghel

6 april

Bezoek Lelystad Airport, Lelystad

30 jun - 1 jul

Zomeruitje, vliegen met drones bij Aviolanda, Woensdrecht

5 sept

Bezoek Maasvlakte Plaza, Rotterdam

26 okt

Bezoek Park 15, Nijmegen

8 dec

Vastgoedbal, Rotterdam

over ons

Vastgoedmeesters is een netwerkorganisatie van zelfstandige vastgoedprofessionals.

Vakmensen met minimaal 10 jaar ervaring in de vastgoedbranche: Interimmanagers, vastgoedbeheerders, marketeers, projectmanagers.

direct naar

Kamer Arnhem-Nijmegen

Kamer Den Bosch

Kamer Rotterdam

Expertises

Contact

Blijf op de hoogte via LinkedIn

Mathenesserlaan 416, Rotterdam

+31 (0)6 44 750 111

algemeen@vastgoedmeesters.nl

Vastgoedmeesters | 2022

Over ons

Vastgoedmeesters is een netwerkorganisatie van zelfstandige vastgoedprofessionals. Vakmensen met minimaal 10 jaar ervaring in de vastgoedbranche: Interimmanagers, vastgoedbeheerders, marketeers, projectmanagers.

Contact

Blijf op de hoogte via LinkedIn

Vastgoedmeesters | 2023